Issue Resolved, Thank you MTG Community

Newbie

New Member
Joined
Oct 26, 2021
Messages
1
I am using MTG Server Development VM image (Linux Mint) downloaded last week. TRE files also downloaded and transferred into VM. Followed Guide from website. Server build seemed to go error free. When I run ./core3 it crashes: "[TreeArchive] ERROR - Invalid Path". TRE files are in the right folder (same as was used for the build). I have checked config-local.lua and it points to the correct folder. If I change the Lua TrePath pointer I can change error message to say "file does not exist". Have wiped and recompiled twice and gotten to the same point. At this point I think I have a sound server build that wont recognize the tre files during server startup. Any insights would be appreciated.


10/28/21 update: Issues resolved. Thanks to those at MTG who develop and post the resources so folks like me can enjoy SWG. Your time and work is appreciated!
 
Last edited:

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
I am using MTG Server Development VM image (Linux Mint) downloaded last week. TRE files also downloaded and transferred into VM. Followed Guide from website. Server build seemed to go error free. When I run ./core3 it crashes: "[TreeArchive] ERROR - Invalid Path". TRE files are in the right folder (same as was used for the build). I have checked config-local.lua and it points to the correct folder. If I change the Lua TrePath pointer I can change error message to say "file does not exist". Have wiped and recompiled twice and gotten to the same point. At this point I think I have a sound server build that wont recognize the tre files during server startup. Any insights would be appreciated.


10/28/21 update: Issues resolved. Thanks to those at MTG who develop and post the resources so folks like me can enjoy SWG. Your time and work is appreciated!
what was your solution?
 

Aeryna

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Oct 10, 2017
Messages
371
Try to check your config.lua not config-local.lua
 

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
Try to check your config.lua not config-local.lua
yes i am in config.lua with path. but my tre files don't have file names like mtg_patch_23.tre

1102
but my tre files don't have file names like mtg_patch_23.tre see below
1103
am I missing something? my apologizes I am very green and new to all this.
 

Aeryna

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Oct 10, 2017
Messages
371
Client and Server need to share the same tre files, ".TRE" files, with the .TRE extension.
It looks like you're trying to use raw files instead of the .tre extensions.

That's why that path is not correct. That path is insane. You need to fix that.
Did you download the Client side files? It's like you didn't.

And your database doesn't exist yet.

It's to be supposed make this...
Code:
echo 'GRANT ALL ON *.* TO 'swgemu'@'localhost' IDENTIFIED BY "123456";' | sudo mysql -u root -pPASSWORD
where PASSWORD is your root password.

and cd MMOCoreORB/

Import your database table now...
Code:
mysql -hlocalhost -uswgemu -p123456 < sql/swgemu.sql

Use then your Workbench to get access to that database. Make a connection to your swgemu database with its password.

Once you get this done and the .tre files in place and configured from config.lua you can enjoy your server.
 

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
i have an old Bloodfin client, i was going to use if possible. Also, i don't know anything about tre. files, is there a guide or a page with information or directions? my database is setup, i just have a different user and password. i appreciate the help and guidance.

1109
 
Last edited:

Aeryna

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Oct 10, 2017
Messages
371
I don't know if Bloodfin is compatible. I don't know if it's vanilla or not. But you can't use a different version of SWGEmu to use with the MtG server because it might have a bizarre effect or some problems might appear because they're not identical versions.

TRE are those .tre files you can see inside your swg folder. Those are the files necessary for both the server and the client to work. And they must be the same for both.
 

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
how do i get the tre. files, i thought i got them from the mtg_patch_23_master.tre folder i downloaded?i thought you just copied and pasted them in the tre folder on swg. directory fix path in config.lua and you were golden. i must be missing something but can't find any information on what that is. also where do i get the client side software, i would rather download than go through the hassle of getting out the discs.
 
Last edited:

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
Ok, so I tracked down my client discs and had to find and fix my external disc drive, because who has internal drives anymore? client is installed and ready to go. So I need to import all tre. files from client into server tre folder? none have been modified or replaced over the years? or do I convert all files in the mtg_patch_23 master into tre files. and put all of them into the tre. folders on both client and server replacing client ones If applicable? I truly appreciate the help and i am sorry for not knowing what i am doing, I am just trying to learn and there is alot of old information and dead links, it confusing wen you don't understand, but I'm not giving up.
 
Last edited:

Aeryna

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Oct 10, 2017
Messages
371
Ok, so I tracked down my client discs and had to find and fix my external disc drive, because who has internal drives anymore? client is installed and ready to go. So I need to import all tre. files from client into server tre folder? none have been modified or replaced over the years? or do I convert all files in the mtg_patch_23 master into tre files. and put all of them into the tre. folders on both client and server replacing client ones If applicable? I truly appreciate the help and i am sorry for not knowing what i am doing, I am just trying to learn and there is alot of old information and dead links, it confusing wen you don't understand, but I'm not giving up.
 

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
Can anyone tell me how to setup player accounts on the server? I think i know but need a little help. You set them up in mysql-workbench in swgemu schema accounts add rows? But i don't know what id number(think that is what it is called) is or salt. I don't know what to put for those? I plan on using borries custom swgemu launcher, but i have been busy with work/life and haven't had chance to install it yet. I think i am close to playing on my private server.
 

bogdawson

New Member
Joined
Oct 6, 2014
Messages
22
thank you for the help, got the server running and logged in as default acount maker "account1" and "password1"
 
Top Bottom